thumbnail
0 коментар

Форум Дни на равните…

Форум Дни на равните възможности - НФРИ и Сдружение Хоризонти В периода 8-12 октомври 2019 г. НФРИ и Сдружение Хоризонти организират Форум Дни на равните възможности, процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.005 „ Активно включване” по  Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз  

Прочетете още
thumbnail
0 коментар

Агенцията за хора с…

Агенцията за хора с увреждания /АХУ/ обявява конкурс за финансиране на проекти за създаване на Центрове за защитена заетост/ЦЗЗ/. Участници в конкурса могат да бъдат могат да бъдат специализирани предприятия и кооперации на хората с увреждания, трудово-лечебни бази, както и всяка организация, регистрирана по действащото законодателство. Кандидатстващите с проектни предложения по тази Методика трябва да..

Прочетете още
thumbnail
0 коментар

Къде се пресичат бизнесът…

Къде се пресичат бизнесът и предприятията за хора с увреждания? Йордан Димитров, Балкански институт по труда и социалната политика, Бизнес старт, 10.10.2019 автор: Цветан Кръстев От 8 до 12 октомври в София се провежда Национално изложение „Доверете се на българското и на хората с увреждания“. Подобни форуми са изключително важни, за да се даде трибуна..

Прочетете още
thumbnail
0 коментар

Агенцията по заетостта започва…

От 15 април 2019 г. Агенцията по заетостта започва приема на уведомления от работодатели в изпълнение на Закона за хората с увреждания (ЗХУ). Фирмите и организациите, които имат ангажимент да изпълнят квотата по чл. 38, ал.1 от ЗХУ и не са включили в дейността си определения брой хора с трайни увреждания според новите изисквания на..

Прочетете още
thumbnail
0 коментар

На 10 октомври в…

Ателие „Мост между сетивата” отваря врати на 10 октомври от 15.00 ч. във фоайето на Националния център за социална рехабилитация на слепи, ул.Ландос № 24 в гр.Пловдив. Ателието е част от Форума Дни на равните възможности, организиран от Националната федерация на работодателите на инвалиди, с любезното съдействие на: ◦Националния център за рехабилитация на слепи, Пловдив;..

Прочетете още
thumbnail
0 коментар

Бизнесът ще продължава да…

Повече специалисти с квалификация ще бъдат необходими на работодателите в краткосрочен план – през следващите 12 месеца, а също и в средносрочен план – след 3-5 години. Това показват резултатите от третото поредно и първо за 2019 г. проучване на потребностите от работна сила, което Агенцията по заетостта проведе през февруари и март съвместно с..

Прочетете още